Ponovo se otvara slučaj Ejmi Vajnhaus zbog pravnog skandala koji potresa London

Kako prenose britanski mediji, slučaj smrti Ejmi Vajnhaus će najverovatnije biti ponovo otvoren. Razlog za sumnju u izveštaj da je uzrok bilo slučajno trovanje alkoholom jesu podaci koji su nedavno procurili u javnost da islednica koja je nadzirala autopsiju i celu istragu nije imala adekvatne preduslove za donošenje takvog zaključka, kao i da nije imala dovoljan staž na toj poziciji za takvu odluku.

Patolog je na sudu Grinvejovoj rekao da je trovanje alkoholom bilo uzrok smrti 27-ogodišnje Ejmi. Nivo alkohola u krvi bio je pet puta veći od dozvoljene granice za vožnju, a u njenom organizmu nije bilo tragova nelegalnih narkotika. Takođe, patolog je zaključio da su joj svi organi bili u redu. Na osnovu toga se došlo do presude da se radi o slučajnoj smrti bez dokaza o mogućem kriminalnom delu.

U julu 2011. kada je talentovana pevačica tragično preminula, zamenica islednika bila je Suzan Grinvej koju je na tu poziciju postavio njen suprug 2009. godine, iako nije imala traženih pet godina pravničkog staža koje zahteva Londonsko društvo pravnika.

Pre nego što je ovaj skandal poprimio šire razmere, suprug Grinvejove - Endru Rid dao je ostavku na poziciju glavnog islednika za oblast severnog Londona.

Nova istraga o uzroku smrti Ejmi Vajnhaus počeće da se sprovodi od 8. janura sledeće godine.

Porodica Vajnhaus negira da ima bilo kakve veze sa ponovnim otvaranjem slučaja otkrivanja uzroka smrti poznate pevačice, koja je svoj poslednji nastup imala u Beogradu.

Pogledajte još