Londonski vatrogasci će se uskoro odazivati na tvitove u pomoć

Zvanično obaveštenje da će vatrogasna brigada grada Londona uskoro oformiti Twitter feed na kome će očekivati da ugroženi požarom "tvituju" pre nego što se spasu iz, na primer, zgrade pod vatrom, objavljeno je u "Sigurnosnom planu Londona".

Londonska vatrogasna brigada već koristi Twitter kako bi obaveštavala građane o hitnim slučajevima kojima se bave, a ova nova opcija, koja je u planu za skoriju budućnost, omogućila bi korisnicima ove društvene mreže i da alarmiraju policiju svojim tvitovima.

Plan je da vatrogasci, zajedno sa policijom i hitnom pomoći, pronađu načina kako da aplikacije na smart telefonima i društvene mreže poput Twittera iskoriste kako bi olakšali ugroženima da dođu do pomoći.

- Sasvim je jasno da će društvene mreže opstati, s obzirom da već postoji više od milijardu korisnika Facebooka i pola milijarde korisnika Twittera. Londonska vatrogasna brigada je najveća u zemlji i smatramo da je bitno da pronađeno nove načine da unapredimo komunikaciju sa javnošću i mogućnost da nas pozovu - kaže Rita Dekster, zamenica komesara Londonske vatrogasne brigade.

Pored Londonske vatrogasne brigade, čini se i da su druge hitne službe širom modernog sveta zainteresovane za aplikacije koje će olakšati komunikaciju sa korisnicima. Iz tog razloga najveći američki mobilni operateri pripremaju ove aplikacije koje će biti dostupne od 15. maja 2014. godine.

Pogledajte još