Vučića stigao stres: Pritisak mu 200 sa 120

Povišeni krvni pritisak je prvom potpredsedniku Vlade izazvao mučninu i vrtoglavicu, pa je, iako nevoljno, ranije otišao s posla.

Zbog toga je otkazao nekoliko obaveza u sledeća dva dana.Ko je Vučiću digao pritisak? Hapšenja, borba protiv korupcije, sastanci, mediji, sveopšta situacija? Nešto od toga sigurno jeste.

- On se sada oseća mnogo bolje i vratio se redovnim poslovnim aktivnostima. Već u utorak bilo mu je malo bolje, pa je, kao i svakog drugog dana, bio u svojoj kancelariji u sedam ujutro. Međutim, i dalje se osećao malaksalo, pa je odložio poslovne obaveze i sastanke - kaže izvor Sana.

Inače, Aleksandar Vučić već duže vreme ima problema sa krvnim pritiskom.

U sličnoj situaciji bio je i početkom avgusta, kada mu je, takođe zbog visokog pritiska, koji je i tada bio oko 200 sa 120, pozlilo i kada je hitno prebačen na Vojnomedicinsku akademiju.On je tada nekoliko sati zadržan u bolnici. Urađene su mu sve analize, ali je i pored toga što je ustanovljeno da mu ni srce ne radi kako treba, na lično insistiranje pušten na kućno lečenje.

Aleksandar Vučić, kako je sam ranije rekao, radi po 15 sati dnevno.

- Radiću dok budem mogao da izdržim. Kad ne budem mogao da izdržim, od nečega ću da odustanem ili da se sklonim. Zasad još mogu. Zdravlje mi nije najsjajnije, ali trenutno mi je nekih 15 sati radnog vremena sasvim u redu - rekao je tada Aleksandar Vučić, objašnjavajući kako uspeva da se nosi sa svim obavezama na dužnostima ministra odbrane i prvog potpredsednika Vlade zaduženog za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala.

- Stres je jedan od glavnih uzroka visokog pritiska, ali na nagli skok pritiska mogu dosta uticati vremenski uslovi i loša i neredovna ishrana, naročito konzumiranje slane hrane - objašnjava dr Nada Macura za San.

Pogledajte još