Novosađanke daju hiljade evra na podmlađivanje vagine, a Novosađani na povećavanje penisa

- Razmišljam o smanjenju stidnih usana, jer su nakon dva porođaja postale asimetrične. Imam problem i prilikom seksualnog odnosa s partnerom. Doktor mi je rekao da posle operacije nema bolova i da može da otkloni sve moje probleme. Još samo da skupim hrabrost i da se pojavim, jer sam novac pripremila - kaže za “24 sata” Dragana M. koja već duže planira da ode kod plastičnog hirurga.

Kako prenosi "021.rs" građanke Novog Sada izdvajaju hiljade evra za podmlađivanje intimnih delova tela kod plastičnih hirurga, dok se muškarci najčešće odlučuju za povećavanje penisa.

Podmlađivanje vagine košta od 500, a uvećanje penisa oko 3.000 evra.

U Novom Sadu je do sada obavljeno na desetine zahvata vaginoplastike i labioplastike, kako se stručno nazivaju operacija podmlađivanja i korekcije vagine. Kako specijalista plastične hirurgije, doktor Predrag Matejin, objašnjava radi se o hirurškim zahvatima kojima se ženama polni organ vraća u devojačke proporcije.

- U većini slučajeva kod spomenutog zahvata reč je o estetskom ispravljanju oštećenog područja vagine nakon neke bolesti ili veće ozlede. Pomenuti zahvati utiču na izgled polnog organa, seksualni život, podižu nivo samopouzdanja, a ženama je lakše da održavaju higijenu - objasnio je dr Matejin.

Jednako zainteresovani za korekcije intimnih delova tela su Novosađani, koji se najčešće odlučuju za povećavanje penisa. Hirurzi objašnjavaju da je povećanje muškog polnog organa zahvat koji je potpuno identičan povećanju dojki, kako u psihološkom pogledu, tako i u dužini trajanja i ceni operacije.

Plastični hirurg doktor Dimitrije E. Panfilov, kaže da nema pravila kakav je profil muškarca koji traži povećanje penisa. Najčešće su to obični, porodični ljudi. Dešava se da majke zovu da pitaju da li njihovi sinovi mogu doći na operaciju uvećanja penisa.

- Muškarci se sve više zanimaju za kombinovano povećavanje penisa i po debljini i po dužini, ali i samo za produžavanje. Penis se može povećati od jednog do pet centimetara, a ovde se u proseku povećava za dva i po centimetra i po debljini i po dužini - kaže doktor Panfilov, a prenosi "021.rs".

Već nekoliko dana posle operacije moguć je povratak kancelarijskom poslu, dok se teže fizičke aktivnosti ne preporučuju tri nedelje nakon operacije. Takođe, obavezna je petonedeljna apstinencija od seksa.

Pogledajte još