Veliki borac Bata Živojinović se uspešno oporavlja nakon moždanog udara

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović veoma uspešno se oporavlja u banji Selters od posledica moždanog udara koji je doživeo početkom jula. Poslednje tri nedelje proveo je u lečilištu u Mladenovcu, ugojio se deset kilograma, počeo da hoda bez pomagala i lakše komunicira! Lekari su ubeđeni da je Valter pregurao kritičan period i da će se do proleća potpuno oporaviti ako bude nastavio da se bori kao do sada.

Doktorka Snežana Draganac, zamenica direktorke Selters banje, naglašava da je izuzetno vidljiv napredak i da je Batino zdravstveno stanje sada veoma dobro.

- Velimir nas je sve ovde pozitivno iznenadio. Kod nas je oko tri nedelje i uskoro produžavamo zahtev da ostane ovde. Bata se još prvog dana aktivno uključio u program i njegov napredak je vidljiv. Terapeut dolazi ujutru i posle podne, sad smo mu uveli i neke nove strujne terapije. Počeo je da hoda i ne koristi uvek pomagala. Takođe, ono što nas mnogo raduje je što lepo jede i ugojio se, videćete i sami kad dođete. Njegov napredak utiče i na raspoloženje, pa je dosta vedriji i veseliji. Lepše komunicira. Međutim, brzo se umara i onda odspava po nekoliko sati dnevno, ali čim se probudi, opet mu je osmeh na licu - priča dr Draganac i dodaje da glumčeva supruga Lula brine o njemu kao o malom detetu:

- Kad dođe, Lula ostane dugo sa njim u apartmanu. Bata je pod lekarskim nadzorom 24 sata i zaista mu ništa ne fali kod nas.

Izvor: S Media

Pogledajte još