U masovnoj tuči jutros u Kosovskoj Mitrovici povređeno osam osoba

Tanjug javlja da je na severu Kosova više lica povređeno u tučama tokom novogodišnje noći, a jedna osoba u Zvečanu je zbog korišćenja vatrenog oružja privedena.

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić izjavio je Tanjugu da je u masovnoj tuči koja se dogodila rano jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice povređeno osam lica, koji su nakon ukazane lekarske pomoći u bolnici pušteni na kućno lečenje.

- Tuča u kojoj je učestvovalo najmanje 12 mladića dogodila se u ulici Dzona Kenedija jutros u 4h, a učesnici su bili pod dejstvom alkohola - rekao je Medić.

On je istakao da su policiji poznati vinovnici ovog incidenta i da će tokom dana biti saslušani.

- Manja tuča registrovana je i u Leposaviću na severu Kosova – kazao je Medić.

On je istakao da je tokom novogodišnje noći jedna osoba iz Zvečana zbog korišćenja oružja privedena i da mu je određeno policijsko zadržavanje.

- Ta soba je u centru Zvečana pucala iz pištolja i automatske puške, nije bilo povređenih i materijalne štete, policija je intervenisala lišila ga slobode i zaplenila oružje – rekao je Medić.

Medić je istakao da je uz krivičnu prijavu zbog izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenog posedovanja oružja osumnjičenom određeno policijsko zadržavanje do 48 sati a da su policijski istražitelji na licu mesta pronašli preko 20 čaura.

Većina građana severnog dela Kosovske Mitrovice Novu godinu dočekala je u krugu porodice i prijatelja a jedan deo najluđu noć je proveo u restoranima i hotelima u kojima je organizovan doček.

Osim upotrebe pirotehničkih sredstava tokom dočeka 2013. godine u Kosovskoj Mitrovici se mogla čuti i pucnjava iz vatrenog oružja.

Pogledajte još