Bekstvo kao u filmu: Pobegli iz zatvora pomoću nogare od stola

0

Tri zatvorenika su pomoću noge od stola probili krov ćelije u jednom francuskom zatvoru iz 14. veka i pobegli u prvim satima Nove godine. Oni su tako iskoristili dotrajalost zatvora u Kolmaru koji je prvi put sagrađen 1316.godine kao manastir.

Trojica zatvorenika popeli su se na krov zatvora Kolmar na istoku Francuske odakle su prešli u sudnicu pored, iz koje su pobegli na sporedni izlaz, preneo je Rojters.

Ovo bekstvo pokazuje prenatrpanost i oronulost kazneno-popravne ustanove koja je najpre sagrađena 1316. kao manastir, izjavio je tužilac Bernar Lebo.

„Izgleda da su tavanice ćelija izgrađene od trošnog materijala, koji je probijen oruđem od predmeta iz ćelije, konkretno nogom od stola“, rekao je Lebo novinarima u Kolmaru.

Zatvorenici, starosti između 19 i 24 godine, optuženi su za napad i vandalizam. Dvojica su čekali suđenje, dok je treći služio dvogodišnju zatvorsku kaznu.

Loši uslovi u zatvoru Kolmar opisani su prošle sedmice u nezavisnom izveštaju, koji je poručio jedan advokat i najavio da će tužiti lokalne vlasti da bi objekat popravili.

(Izvor: B92 )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.