DS čeka da vidi leđa vlasti i predviđa vanredne izbore u 2013.

- Mi ćemo učiniti sve i doprinećemo koliko je to moguće da što pre vidimo leđa ovoj vlasti. Mi im u 2013. godini predviđamo vanredne izbore zato što će to, čini mi se, biti neka konsekvenca dosadašnjih koraka aktuelne vlasti i izneverenih očekivanja građana - rekao je šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović.

Iz ugla demokrata, kako kaže, 2012. ćemo pamtiti po dobijanju statusa kandidata, nastavku reformi, uspešnom sprovođenje borbe protiv kriminala, na čemu je, podseća, prethodna vlada puno uradila.
- DS će prethodnu godinu pamtiti i po tome što su izgubili izbore, i predsedničke i parlamentarne, ali i po tome što nova vlada nije uradila ništa da sredi stanje u državi - naveo je Stefanović.

DS, kako je dodao, u 2013. godinu ulazi sa zebnjom i očekuje dalji pad standarda građana, jer će, kako kaže, u narednih šest meseci moći da kupe pet puta manje stvari u prodavnicama.

- Ova vlada se za najkraći mogući period duplo više zadužila nego prethodna, doneti su jako loši zakoni sa puno rupa, posebno iz domena krivično-pravnog zakonodavstva, jer se sada i najopasniji kriminalaci puštaju na slobodu pre vremena. Priprema se i ukidanje konverzije zemljišta čime se petorici najvećih tajkuna omogućava da budzašto dođu do gradskog građevinskog zemljišta - naveo je Stefanović.

Uz probleme koje Srbija već ima, a to su rastući deficit u budžetu, galopirajuća inflacija, uzašno veliki pad standarda građana, on predviđa da će ovu godinu obeležiti i mnogi drugi problemi.

To se, pre svega odnosi na tešku ekonomsku i socijalnu situaciju, ali i stanje nesređenih institucija, dodao je on, priznajući da se jedino u borbi protiv korupcije može govoriti o nekim pomacima.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još