U istrazi protiv čelnika FK Radnički saslušan i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović

Stevanović je rekao novinarima da je izjavu dao u svojstvu svedoka, kao gradonačelnik i predsednik FK Radnički u vreme transfera fudbalera Filipa Kostića.

- Rekao sam sve što znam oko transfera Filipa Kostića, ali detalje ne bih da iznosim u javnost - rekao je Stevanović i podsetio da je 6. aprila prošle godine postao predsednik FK Radnički.

Vasiljević, koji je i potpredsednik stranke Zajedno za Šumadiju, sumnjiči se da je taj klub prilikom transfera fubdalera Filipa Kostića oštetio za oko pola miliona evra, zajedno s generalnim sekretarom kluba Darkom Stojanovićem i fudbalskim menadžerom Zoranom Pavlovićem.

Stevanović je, kako je rekao, na saslušanju izjavio "da je okriveljeni Nebojša Vasiljević bio pod stalnim pritiskom vrha kragujevačke policije, koja je vršila pritisak i na svedoke da kažu da je Vasiljević uzeo novac u tom transferu".

On je kazao da ga je Kostić pitao da li se slaže da ode u drugi klub ukoliko nađe dobar angažman i da mu je odgovorio da se slaže, da ne želi da staje na put perpsektivnim igračima, a i klubu bi značila finansijska sredstva od transfera igrača.

Oko 10 sati, u vreme dok je saslušavan Stevanović, ispred suda su se okupili članovi stranke Zajedno za Šumadiju, čiji je Vasiljević potpredsednik.

Predsednica Višeg suda Zorica Đurić rekla je Tanjugu da će u toj istrazi biti salušano dvadesetak svedoka iz Srbije, kao i jedan broj iz inostranstva. Ona je dodala da je Vasiljeviću, Stojanoviću i Pavloviću pritvor određen zbog saslušanja svedoka iz Srbije, kao i da postupak saslušavanja svedoka iz inostranstva može trajati i šest meseci.

Vasiljević, Stojanović i Pavlović uhapšeni su 24. decembra u policijskoj akciji "Komšije", a dan kasnije određen im je pritvor.

Istog dana, u odvojenoj akciji policije, uhapšen je direktor stranke Zajedno za Šumadiju Zlatko Milić, zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja tu stranku oštetio za 18,5 miliona dinara. Miliću je pritvor određen 25. decembra, a šest dana kasnije ukinut, pošto su saslušani svi svedoci u tom predmetu.

Vasiljevićev advokat Borivoje Borović poslednjeg dana minule godine izjavio je "da smatra da je predmet protiv potpredsednika FK Radnički potpuno neosnovano pokrenut", te da očekuje da će mu pritvor bitu ukinut 4. januara, ukoliko, kako je rekao, "policija ne taktizira sa dovođenjem svedoka".

Izvor: Tanjug

Pogledajte još