Sigurnosne kamere snimile pljačkaše Milke Forcan: Tražili dokumenta?

Lopovi su odneli 35.000 evra, skupoceni sat, narukvicu i pištolj iz kuće Milke Forcan, bivše potpredsednice „Delte“! Porodična vila Forcanovih u Ulici Serdara Jola 11 na opštini Savski venac opljačkana je je 31. decembra, samo nekoliko sati pre dočeka Nove godine.

PROČITAJ I: Opljačkana kuća Milke Forcan

- Mogu da potvrdim da mi je kuća obijena, ali ne bih da pričam koliko su novca i nakita lopovi odneli jer se time sada bavi policija. Najbitnije je da niko od članova moje porodice nije bio kod kuće kad su upali lopovi, te tako niko, hvala bogu, nije povređen - kaže Forcanova za Kurir.

Ona navodi i da su je neprijatne vesti zatekle na zimovanju, na Kopaoniku.

- Mogu vam reći da nije prijatno čuti da vam je neko provalio u dom! U prvi mah sam se uznemirila i počela da paničim, ali sam već u sledećem trenutku pomislila da mi je cela 2012. godina bila toliko užasna da je pljačka samo logičan završetak - objašnjava naša sagovornica i dodaje:
- Sujeverna sam i teši me što mi makar 2013. nije počela provalom u kuću.

Kako "Kurir" saznaje, svaki kutak vile Forcanovih pokrivaju sigurnosne kamere. Na snimcima je tako zabeležena cela pljačka.

- Vidi se kako lopovi obijaju vrata terase i šunjaju se do spavaće sobe. Odatle uzimaju sef i potom napuštaju kuću. Zahvaljujući snimku uspeli smo da ih identifikujemo. Pljačka je bila tipovana jer su lopovi unapred znali gde se nalazi sef i kako da dođu do njega - priča Kurirov izvor iz policije.

Policija proverava da li su lopovi tražili neka dokumenta za koja su mislili da ih Milka poseduje.

Pogledajte još