Ulazne vize Kosova od 1. jula a ne od 1. januara

0

Kosovsko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je danas da će primena odluke o uvođenju viza za građane 87 država početi da se primenjuje od 1. jula ove godine, a ne 1. januara.

Povodom informacija objavljenih u pojedinim medijima, kosovsko ministarstvo je navelo da obaveštava javnost da će primena režima viza početi od 1. jula, a ne od 1. januara

Zvaničnici kosovskog ministarstva su ranije izjavili za prištinske medije da je već počela primena režima viza.

Među državama čiji građani treba da imaju ulazne vize su Rusija, Kina, Indija. Režim viza ne važi za građane pet država članica EU koje nisu priznale Kosovo – Španija, Gračka, Kipar, Rumunija i Slovačka.

Portparol kosovske policije Baki Keljani je za RTV 21 izjavio da za sada nije bilo problema sa uvođenjem viza i da do sada ni jedan građanin nije vraćem sa granice sa Kosovom.

Portparol kosovskog Ministarstva inostranih poslova Artan Behrami je izjavio da će primena ovog sporazuma uticati na povećanje bezbednosti na Kosovu.

Sa aspekta unutrašnje sigurnosti uvođenje i sprovođenje režima viza je mera predudpređenja jer se preko sistema viza mogu identifikovati i onemogućiti ulazak u zemlju opasnim elementima„, kazao je Behrami za Radio-televiziju Kosova.

Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.