Nastavlja se rasprodaja Zvezdinih juniora

0

Iako je stiglo novo rukovodstvo, politika na Marakani se još uvek ne menja. Odlični golman Rastko Šuljagić, koji će 27. januara napuniti 18 godina, novi je član VfB Štutgarta, a Zvezdi je pripala nominalna suma od 100 hiljada evra.

Šuljagić se već priključio ekipi iz Baden-Virtemberga i odradio trening sa njima, a u petak će odleteti na pripreme u turski Belek.

Kako je preneo nemački „Kiker“, transfer Šuljagića iz Zvezde u Štutgart je gotova stvar, a čelnici Štutgarta nisu krili oduševljenje što su angažovali ovog talentovanog golmana.

“On je veliki talenat, i ovaj transfer vrlo je važan za budućnost kluba”, izjavio je sportski direktor Fredi Bobić.

Prvi golman “Švaba” je standardno Sven Ulrajh, a njegova prva rezerva Mark Cigler planira da okonča karijeru tokom 2013. Treća opcija je 23.-godišnji Andre Vajs, koji za godinu i po nije dobio šansu u ekipi.

Pored Šuljagića, dosta fudbalera Zvezdine omladinske škole je već unapred kaparisano za strane klubove minimalnim ugovorima, a kada napune 18 godina svi napuštaju Crvenu zvezdu i odlaze za nekim boljim životom.

Ostaje da se vidi da li će Dragan Džajić sa novim rukovodstvom uspeti da zaustavi ovaj veoma loš trend, jer prodaja ovakvih igrača za minimalne cifre može samo da šteti klubu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.