Poslednjih 500 funti dao za bilbord preko kojeg traži posao

Adam Pasiti, koji je završio studije o medijima, jedan je od brojnih mladih, visokoobrazovanih Britanaca koji su u 2013. ušli bez posla i čini sve kako bi to promenio. Adam je zakupio bilbord u Kemdenu u Londonu na kome piše “Potrošio sam posljednjih 500 funti na ovaj bilbord, molim vas, dajte mi posao”, uz link ka njegovom sajtu employadam.com i sliku od tri metra.

U prvih 24 časa od postavljanja bilborda, Adamov bilbord je na Tviteru spomenulo više od 10.000 ljudi, a toliko je bilo i novih poseta njegovom sajtu. Iako još nije dobio pravu ponudu, a želja mu je da uđe u televizijsku produkciju, uveren je da će uspeti.

“Jednostavno, tražim posao. Još nisam dobio zvaničnu ponudu za posao, ali držim palčeve i verujem da će se ovih dana to desiti. Poslao sam svoj CV na stotine adresa, ali je danas tako teško izdvojiti se u masi samo na papiru”,
rekao je Adam.

Mladi komunikolog smatra da nema previše prostora da se bude kreativan u prijavama za posao, kada na ista pitanja u istom formatu odgovara na hiljade mladih, podjednako obrazovanih ljudi.

“Ovo je moj način da se izdvojim. Kao i svakog leta u posljednjih deset godina, radio sam sezonski posao, ali sada sam bez ikakvih prihoda”, rekao je Adam.

Bilbord ga je zapravo koštao 530 funti uz poreze, a kako piše “Independent” to je bukvalno “očistilo” njegov račun u banci.

“Očajan sam i mislim da ovim to pokazujem. Svi diplomci su žrtve recesije. Ljudi su spremni da rade i bez plate, a nije lako boriti se sa time. Neke roditelji mogu da finansiraju, a ja nemam taj luksuz”, poručuje Adam u delom šaljivom, a delom ozbiljnom snimku koji prilaže uz svoj “CV”..

(novinenovosadske.rs)

Pogledajte još