Depardije "povukao nogu": I Brižit Bardo hoće u Rusiju

0

Poznata francuska glumica i zaštitnica prava životinja Brižit Bardo zapretila je danas da će se pridružiti svom kolegi Žeraru Depadijeu i otići u Rusiju ukoliko vlasti ne spreče planirano uspavljivanje dva bolesna slona.

Glumica je izjavila da će i ona, poput Depardijea, zatražiti rusko državljanstvo ukoliko vlasti ne učine sve da spasu slonove Bejbi i Nepal.

Oba slona treba da budu uspavana jer boluju od tuberkuloze i predstavljaju pretnju za ostale životinje i posetioce zoo vrta Tet d'or u Lionu.

Odluka o uspavljivanju slonova, koje su prošlog meseca donele gradske vlasti, nedavno je odložena zbog Božićnih praznika. Bardo sada traži da se životinje zadrže u životu ili će napustiti Francusku.

„Ukoliko vlasti kukavički i besramno ubiju Bejbi i Nepala… odlučila sam da uzmem rusko državljanstvo i napustim zemlju“, istakla je 77-godišnja glumica.

Kako prenosi AFP, Bardo je podržala Depadijeovu odluku da se zbog uvođenja visokog poreza na bogate u Francuskoj preseli u susednu Belgiju. Ona je navela da je njen kolega „žrtva krajnje nepoštenog progona“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.