Bela kuća objavila fotografiju trenutka kada je Obama saznao za masakr u Njutaunu

Bela kuća (The White House) je odlučila da sa celim svetom podeli fotografiju predsednika Baraka Obame na dan masakra u Njutaunu koji je on nazvao najgorim danom od kako je došao na čelnu poziciju SAD. Pored Obame, na fotografiji je i njegov savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Brenan koji mu saopštava dramatične vesti da je Adam Lanca u osnovnoj školi "Sendi Huk" ubio 26 osobe, od čega čak 20-oro dece.

Obamin položaj tela, glave i činjenica da drži zatvorene oči dok sluša potresne vesti, većina se slaže, dokaz su da ga je ovaj masakr potpuno skrhao, a verovatno mu i konačno dokazao da je SAD-u potreban strožiji zakon o oružju. Naravno, zvanični fotograf Bele kuće se "nekako" našao u pravom trenutku na pravom mestu da napravi fotografiju koja već obilazi svet.

Zbog stravičnih zločina širom SAD-a, a nakon tragedije u Njutaunu, Obama je postavio Džoa Bajdena na čelo inicijative za postrožavanje zakona o oružju. Takođe, krajem decembra, Obama je video porukom odgovorio na peticiju vezanu za oružano nasilje koje je postalo raširena pojava u SAD.

SAZNAJ: U Americi puška traženija od hleba i vode

Pogledajte još