Vučić najavljuje hapšenje Šarića i svih koji su pljačkali družavu

0

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da će 2013. u Srbiji biti prelomna godina, da očekuje hapšenje Darka Šarića, ali i svih koji su pljačkali državu.

„Ili će ova zemlja postati ozbiljna, pravna država na putu ekonomskog oporavka ili će nas vratiti u živo blato korupcije i kriminala“, izjavio je Vučić u intervjuu za božićni trobroj Informera i dodao da očekuje da će i Darko Šarić konačno biti priveden pravdi.

Nije samo o Šariću reč, udarićemo i na sve one koji su izgradili lične imperije pljačkajući državu„, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u susret značajnim zadacima koji očekuju Srbiju u ovoj godini, „u vrhu vlasti već su podeljeni 'ozbiljni zadaci', a jedan od prvih jeste nastavak odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije“, prenosi B92.

„Ići ćemo do kraja u tom ratu. Niko nije zaštićen, niko nije iznad zakona, ni političari, ni biznismeni. Ali, isto tako svako ima pravo na fer i poštenu istragu i suđenje. I to će važiti i za Miškovića„, rekao je vicepremijer.

On je odbacio kritike da vodi nekakav lični rat protiv Miškovića, i objasnio da je nedavno rekao da bi njegovo puštanje iz pritvora pre Nove godine doživeo kao lični poraz:

„Naravno, Miškovića će jednog dana mora da puste iz pritvora. Odmah posle toga, očekujem efikasan sudski proces. Ne znam koliko će on biti u pritvoru, ali sam siguran da ga tamo, bez jake optužnice, neće držati 13 meseci, kao što su držali Gorana Kneževića.“

Na pitanje Informera ko će sve od krupnih kapitalista, takozvanih tajkuna, da bude procesuiran, Vučić je odgovorio:

„Svi koji su kršili zakon. Baš svi. Bez obzira na stranku kojoj pripadaju ili na količinu para koje imaju. I nije to pitanje krupnih kapitalista, kako vi kažete. Niko se ovde ne obračunava s privredom. Upravo suprotno, ovo je dobro za privredu zato što više niko neće moći da drži monopole, da ucenjuje i nameće samo svoje uslove, niko više iz tog sektora neće moći da hapsi konkurente ili ljude koji su im se zamerili“.

On je rekao da po pitanju obračuna sa organizovanim kriminalom tek predstoji jedan od najvećih poslova, i da se to odnosi na Darka Šarića:
„Očekujem da naše službe u koordinaciji sa stranim obave posao do kraja, da Darko Šarić bude konačno priveden pravdi. I on će, kao i svi drugi u Srbiji, imati fer postupak, strogo u skladu sa zakonom“.

Ali, istakao je, nije samo o Šariću reč: „Očekujte i novi udar na one koji su u prethodnim godinama izgradili lične imperije pljačkajući državu“.

Vučić je odbacio primedbe da se ne bavi dovoljno ekonomijom:
Nije tačno da se ne bavimo ekonomijom. I nemojte samo, molim vas, da mi lekcije o ekonomiji drže oni koji su opljačkali sve što se moglo opljačkati?! Naš ključni zadatak u ovoj godini mora biti poboljšanje standarda i uslova života svih građana. Na kraju 2013. moramo da vidimo rezultate. Naravno, to neće biti ogromne stvari, ali ljudi moraju da vide pomak, moraju da vide svetlo na kraju tunela. Ako smo ove godine bili u minusu, hajde da sledeće godine imamo stopu rasta od tri ili četiri odsto“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.