Tuča naprednjaka i demokrata u Baču: 10 povređenih, 14 privedeno (VIDEO)

U Skupštini opštine Bač izbila je opšta tuča između pristalica DS-a i SNS-a, u kojoj je bilo desetak povređenih. Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je precizirao da je privedeno 14 osoba, da policija sada utvrđuje okolnosti incidenta i da će po utvrđivanju činjenica biti podnete odgovarajuće prijave.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je da političke probleme i rasprave treba rešavati mirnim putem, a ne da ih rešava policija.

Predsednici DS i SNS Dragan Ðilas i Aleksandar Vučić dogovorili su se danas da nađu rešenje u vezi sa formiranjem većine u Baču, saopštio je lider demokrata.

Prema Ðilasovim rečima, lideri DS i SNS su se dogovorili da na obe strane, u razgovoru sa članovima DS i SNS spuste tenzije kako bi se u normalnoj atmosferi našlo rešenje vezano za formiranje većine u Baču koje bi bilo u skladu sa zakonom.

Incident je nastao noćas, nakon što je grupa aktivista Srpska napredne stranke upala u zgradu Skupštine opštine Bač, odakle su, kako prenosi RTV, izbacili predsednika i potpredsednika opštine koje je 29. novembra imenovala nova većina predvođena demokratama, pošto je jedna odbornica naprednjaka prešla na drugu stranu.

Noćas je grupa od oko 20 mladića pokušala bušilicom da obije vrata zgrade kako bi demokrate mogle ponovo da se vrate u zgradu opštine, ali se na licu mesta ubrzo pojavilo i nekoliko simpatizera SNS, koji su pokušali da ih u tome speče. Potom je nastala tuča, u kojoj su korišćene i motke.

Izvor: Tanjug, RTV

Pogledajte još