Sukob crnogorskih gejeva i mitropolita Amfilohija – govor mržnje i na Božić

0

Nevladin "LGBT forum progres" iz Podgorice ocenio je da je božićna poruka mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija "govor mržnje" i pozvao nadležne organe da reaguju.

„Pravoslavna crkva predstavlja deo tradicije koju neguju i LGBT osobe, zato nisu dobri pristupi koji isključuju ljude. Verske organizacije moraju uvažiti činjenicu da je dostojanstvo postala vodeća kategorija i smisao ljudskog života“, naveo je u reagovanju direktor Foruma Zdravko Cimbaljević.

On je ocenio da Amfilohijeva poslanica „ne iznenađuje, jer se radi o kontinuiranom govoru mržnje koji nije primeren takvom sveštenom licu“.

Cimbaljević je podgoričkoj televiziji „Vijesti“ kazao da ga posebno brine što mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije „šalje netolerantne poruke kada vernici slave ljubav i saosećanje među ljudima“.

Mitropolit crnogorsko-primorski je božićnu poruku posvetio „seksualnoj revoluciji“, ocenivši da svet živi u vremenu „afirmacije nagonskog totalitarizma“ koji „razara porodiocu i legalizuje sve seksualne izopačenosti“.

„Ova revolucija novog (prastarog) paganskog totalitarizma… u ime polnog zadovoljenja, pretvara materinu upotrebu iz radionice života u radionicu smrti, legalizuje sve seksualne izopačenosti, od sodomije do pederastije“, naveo je mitropolit Srpske pravoslavne crkve.

Istakao je da se Crkva svim svojim bićem i svedočenjem protivi „protivprirodnom, beslovesnom i jalovom raspaljivanju muškog na muško i ženskog na žensko“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.