Sukob crnogorskih gejeva i mitropolita Amfilohija - govor mržnje i na Božić

"Pravoslavna crkva predstavlja deo tradicije koju neguju i LGBT osobe, zato nisu dobri pristupi koji isključuju ljude. Verske organizacije moraju uvažiti činjenicu da je dostojanstvo postala vodeća kategorija i smisao ljudskog života", naveo je u reagovanju direktor Foruma Zdravko Cimbaljević.

On je ocenio da Amfilohijeva poslanica "ne iznenađuje, jer se radi o kontinuiranom govoru mržnje koji nije primeren takvom sveštenom licu".

Cimbaljević je podgoričkoj televiziji "Vijesti" kazao da ga posebno brine što mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije "šalje netolerantne poruke kada vernici slave ljubav i saosećanje među ljudima".

Mitropolit crnogorsko-primorski je božićnu poruku posvetio "seksualnoj revoluciji", ocenivši da svet živi u vremenu "afirmacije nagonskog totalitarizma" koji "razara porodiocu i legalizuje sve seksualne izopačenosti".

"Ova revolucija novog (prastarog) paganskog totalitarizma... u ime polnog zadovoljenja, pretvara materinu upotrebu iz radionice života u radionicu smrti, legalizuje sve seksualne izopačenosti, od sodomije do pederastije", naveo je mitropolit Srpske pravoslavne crkve.

Istakao je da se Crkva svim svojim bićem i svedočenjem protivi "protivprirodnom, beslovesnom i jalovom raspaljivanju muškog na muško i ženskog na žensko".

Pogledajte još