Kako izbeći stres tokom praznika?

Obaveze oko kupovine poklona i zahtevi koje dobijamo od porodice i prijatelja mogu uticati na naše mentalno, emotivno i fizičko zdravlje.

Zabavne aktivnosti su odličan način da se oslobodite stresa. Poklonite nekom neku vrstu iskustva i na taj način stvorite lepe uspomene. To može imati mnogo veći značaj od neke bespotrebne materijalne stvari.

Praznici su vreme kada sve te društvene aktivnosti, troškovi i porodične drame podižu nivo stresa i borba sa njim nas ponekad dovodi do ivice živaca. Obično se onda iskaljujemo na našim najbližim i tako kvarimo praznične dane. Određene situacije nas mogu zbližiti ali i udaljiti.

Kad god osetite uznemirenost, stres ili tenziju – zastanite na trenutak i setite se onog dobrog u vašem životu. Tada ćete shvatiti da toliko toga imate u životu i odmah ćete se osećati bolje i podsetiti sebe da ne treba da gubite živce zbog sitnica, prenosi B92.

Ako energiju trošite na kritikovanje drugih ljudi i situacija samo ćete privući više loše energije tokom praznika. Kada počnete da razmišljate o tome šta volite i cenite kod svoje porodice i partnera, perspektiva će vam se promeniti i videćete ih u potpuno novom svetlu.

Seks je, takođe, odličan način za oslobađanje od stresa. Nađite vremena za svoju srodnu dušu tokom ovih zauzetih prazničnih dana. Provedite zajedno kvalitetno vreme i napunićete se pozitivnom energijom i samim tim ćete sve ostale stvari obavljati mnogo lakše

Pogledajte još