Kraljica neobičnosti: Lejdi Gaga nudi psihološku pomoć svojim fanovima

Naime, pored svake hale u kojoj bude nastupala, biće postavljen autobus “Born Brave Bus”, u kojem će psiholozi biti na usluzi fanovima neobične pevačice.

Lejdi Gaga je poznata po svojim neobičnim nastupima, a trudi se da na svakom koncertu premaši samu sebe. Kontroverza joj je glavni adut kada je u pitanju stajling, pa ume da napravi opštu pometnju kada obuče haljinu napravljenu od živog mesa.

Međutim, Gaga je sada pokazala i svoju humanu stranu udruživši se sa Nacionalnom kancelarijom za bihevioralne bolesti u SAD kako bi sprečila buduće incidente slične onom u Njutaunu.

Sa tom kancelarijom je osnovala fondaciju pod nazivom “Born this way”, koja će tokom njenih koncerata da pomogne da se poveća svesnost ljudi o mentalnim bolestima i da ponudi besplatno savetovanje svojim fanovima. Oni će biti u mogućnosti da razgovaraju sa psiholozima o svojim problemima.

“Born Brave Bus je mesto gde se mentalno zdravlje i depresija shvataju ozbiljno bez osuđivanja. To je besplatna pomoć dostupna svima. Imam utisak da mnoga deca ne traže pomoć zato što ih je sramota. Pa smo mama i ja rešile da razbijemo tu stigmu oko reči “pomoć” i da je pretvorimo u zabavu”, napisala je Gaga na svom profilu na Fejsbuku.

Ona se nada da će njeni fanovim da dobiju pomoć koja im je potrebna, kao i da će na taj način moći da se izbegnu buduće tragedije.

“Povezivanjem omladine sa lokalnim izvorima, nadamo se da posadimo seme koje će da im pomogne da se suoče sa izazovima današnjice inspirišući ih da nastave sa vežbanjem svoje snage i hrabrosti i kada Born Brave Bus napusti grad”, kazala je Cintija Germanotta, majka Lejdi Gage.

(Your Jewish News)

Pogledajte još