Litvanci zabrinuti: Novak Đoković ubija srpsku košarku

Negativan uticaj na srpsku košarku imaju i menadžeri, među kojima po litvancima prednjači Miodrag Ražnatović

Litvanci skreću pažnju na sve manje talenata koji dolaze iz Srbije, ističu uticaj brojnih ratova koji su nas zadesili minule dve decenije, pad nalaliteta, ali i monopol agenta Miodraga Ražnatovića koji utiče na igru pod obručima. Litvanci su dobro ptimetili da je Srbija u poslednjih šest godina osvojila samo jednu medalju. Kada je klupska scena u pitanju ističe se da je samo Dušan Kecman, kao domaći košarkaš ozbiljno doprineo uspesima Partizana u Evroligi

Autoru nije promakla činjenica da su mlade selekcije i dalje dominantne u Evropi.

“Srpski treneri su osvojili čak 15 Evroliga od poslednjih 25 sezona. Juniorski tim dominira košarkom, dok se problemi javljaju prilikom tranzicije u prvi tim. Uprkos impresivnim performansama Srbija ne stoji sjajno kada se radi o nadolazećim talentima od 1991. do 1997. godišta, pa je Dušan Ristić, član mlade selekcije, jedini Srbin među prvih pet vršnjaka njegovog godišta."

Tenis bi mogao da zaseni nekada najpopularniji sport u Srbiji. Uspesi Novaka Đokovića sve više mame decu na teniske umesto terene sa parketom.

“Ni budućnost Srbije nije lepša. Zbog Novaka Đokovića, prvog tenisera sveta, deca sve češće treniraju tenis, koji u Srbiji postaje sport broj dva. Sve će biti intenzivnija borba između košarke i tenisa, zbog pada natalitet", navode Litvanci, koji su se baš dobro potrudili, pa su njhova istraživanja pokazala da je naša zemlja u deficitu sa telentima, jer u globalu imamo manje dece, zbog brojih ratova.

Omča oko vrata srpskoj košarci predstavlja i monopol menadžera, a prednjači Miodrag Ražnatović, za koga kažu da “poseduje” 700 košarkaša

“Može se čuti, da igrači koji pripadaju Ražnatoviću imaju veće šanse za zaigraju za reprezentativne selekcije od drugih.
"

(Kurir)

Pogledajte još