Palmina direktorka osuđena na šest meseci zatvora – nema više "kohibe"

0

Sanja Micić, nekadašnja savetnica direktora niškog JKP „Tržnica“ u prethodnom sazivu u to vreme visoki funkcioner partije "Jedinstvena Srbija" u Nišu, osuđena je u Osnovnom sudu na šest meseci zatvora, uslovno na tri godine, zbog zloupotrebe službenog položaja, prevare u službi i falsifikovanja službene isprave u produženom trajanju.

Uslovna osuda izrečena joj je nakon što je priznala krivična dela i nagodila se sa tužilaštvom, uz obavezu da plati i 200.000 dinara. Kako se navodi u presudi, koja je postala pravosnažna u septembru 2011, ona je od aprila do novembra 2010. 16 puta privatno ručala u restoranu renomiranog hotela “My place” u Nišu, gde je naručivala uglavnom skoupocena jela, vina i cigare.

Ukupan ceh tih gozbi je bio oko 142.000 dinara, a “Tržnici” su fakturisani računi za pohovane krabe, kotlete lososa, australijsko vino “hardys shiraz”, “šardone” vinarije Radovanović, kubanske cigare od 2.500 dinara po komadu, piše Blic.

“Tržnici” je platila i račune za njen boravak u novosadskim hotelima sa pet zvezdica „Park“ i „Leopold I“, pod izgovorom da je bila na navodnim sastancima i savetovanjima sa potencijalnim investitorima.

Sanja Micić je oglašena krivom i da je u 2009. iz službenih spisa za raspisivanje oglasa radi prikupljanja ponuda za izradu idejnog rešenja rekonstrukcije pijace “Krive livade” na Bulevaru Nemanjića, uklonila originalnu odluku UO “Tržnice” i zamenila je falsifikovanim dokumentom, koji je, iako se minimalno razlikovao od originala, nakon poništenja tendera doveo do višemilionske tužbe protiv “Tržnice” od strane jednog ponuđača.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.