Blater: Kevin Prins Boateng je hrabar

0

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da je fudbaler Milana Kevin-Prins Boateng hrabar, jer je zbog rasističkih uvreda napustio prijateljsku utakmicu protiv nižerazredne Pro Patrije.

Iako je Blater nedavno izjavio da je reprezentativac Gane pogrešio što je napustio teren, pošto, „to nije pravo rešenje u borbi protiv rasizma“, danas je, ipak, pohvalio fudbalera Milana.

„To je bio snažan i hrabar potez. Na taj način Boateng je rekao: 'Ovo je otišlo predaleko, ali dalje od ovoga neće ići' „, rekao je Blater.

Fudbaleri Milana igrali su 3. januara prijateljsku utakmicu protiv Pro Patrije, a Boateng je ljut zbog uvreda domaćih navijača na rasnoj osnovi prvo ljutito šutnuo loptu u publiku, a zatim napustio teren. Saigrači su mu se priključili, pa je zbog toga utakmica u 26. minutu prekinuta.

Rasistička skandiranja bila su upućena i drugim igračima Milana, Urbiju Emanuelsonu, Suliju Muntariju i M'Bajeu Nijangu.

„Boatengov potez je pohvalan. Ali, moramo da pronađemo rešenja koja mogu da reše problem rasizma iz korena. Fudbal mora da povezuje ljude“, dodao je on.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.