Nema nafte - Deca se u jaknama smrzavala u vrtiću u Zemunu!

- Napolju je minus, a tako je bilo i u prostoriji u kojoj sam ostavio svog četvorogodišnjeg sina. Klinci su ostali da sede u jaknicama, a zaposleni su nam dali obrazloženje da im je nestalo nafte. Kakav bezobrazluk! Pa Đilas je dozvolio da vrtić od januara poskupi, tako da sada košta skoro pa 10.000 dinara. Za te pare pomislite da će decu u vrtiću čekati kavijar i guščja pašteta, a na kraju ne dobiju čak ni grejanje! - rekao je za Kurir jedan roditelj.

Predškolska ustanova je zakazala
Ljiljana Jovčić, sekretarka za dečju zaštitu i obrazovanje Grada Beograda, rekla je da je njihova služba za trebovanje energenata obavila svoj deo posla, kao i da saradnja sa NIS funkcioniše bez poteškoća.
- Predškolska uprava je ta koja je zakazala. Naš sekretarijat je svima poslao preporuku da je trebovanje nafte i drugih energenata potrebno obaviti najmanje sedam dana pre dostave. Mi smo tek u petak dobili takvu informaciju, što znači da vrtić nije blagovremeno pratio potrošnju. Danas će dobiti potrebnu naftu - objasnila je ona.

U vrtiću „Zvrk“ su nam potvrdili da je tačno da nema grejanja i da su zbog toga bili primorani da decu presele u obližnje obdanište „Kamičak“. Međutim, nisu nam dozvolili da se u to lično uverimo, već su nas za detaljnije informacije uputili na upravu.

U upravi PU „Dr Simo Milošević“ saopštili su da direktorka Jasmina Bouali Stanojković nema običaj da odgovara na pozive novinara i do sada se nije oglasila.

Pogledajte još