Nišlije uz račun za komunalije dobile na poklon i Bibliju

Na adrese 55.000 porodica uz račun za komunalne usluge je stigao poziv Niške eparhije i Biblijskog društva Srbije da u svom parohijskom hramu preuzmu primerak Svetog pisma, prenosi B92.

Protonamesnik Crkve Svetog Konstantina i carice Jelene otac Milan Dragović, ističe da je propovedanje vere na ovaj način blagoslovio episkop niški Jovan, a znatnom sumom pomoglo je i australijsko Biblijsko društvo.

"Želimo da podsetimo sugrađane na značaj jubileja koji slavimo ove godine, ali i da nenasilno širimo božju reč. Svakome je ostavljeno da svojevoljno odluči hoće li doći da preuzme Novi zavet", kaže otac Milan, koji je na ovu ideju došao pre dve godine, kada su podelili probnih 500 primeraka Svetog pisma.

Tada smo uradili anketu, po kojoj 60 odsto porodica koje su pravoslavni vernici, slave krsnu slavu i primaju sveštenika u kuću, nemaju u svom domu Sveto pismo, podseća on i očekuje da će Novi zavet ući u većinu niških domova.

Do sada smo podelili više od 10.000 primeraka.

Podela Novog zaveta počela je 2. decembra prošle godine, kada je vladika Jovan posle služenja liturgije podelio knjige prisutnim vernicima. Poziv da preuzmu traje do 14. januara ove godine.

Ukoliko ne budu do tada podeljeni, svi primerci biće poklonjeni učenicima veronauke u svim niškim školama.

Pogledajte još