Glazgov Rendžers napušta škotski fudbal?

0

Izvršni direktor Glazgov Rendžersa Čarls Grin najavio je mogućnost da taj klub napusti škotski fudbal zbog moguće promene formata takmičenja.

„Ako smo zbog ovoga svih ovih meseci sedeli strpljivo, moj savet je da brže bolje napustimo škotski fudbal. Ne vidim šta bi se promenilo što se tiče finansija, statusa ili uzbuđenja. Ako se to desi, koja je poenta završavanja sezone… „, rekao je Grin za klupski sajt.

Prema mogućim novim propozicijama, prve dve lige škotskog prvenstva bi se podelile u tri takmičenja od po osam klubova.

Klubovi prve, Premijer lige bi se borili za titulu i evropska takmičenja, druge za promociju ili ispadanje iz Premijer lige, a treći za opstanak.

Da bi se plan prihvatio, potrebno je da za promenu glasa 11 od 12 klubova trenutne Premijer lige, kao i 23 od ukupno 30 klubova prva tri ranga takmičenja.

„Zašto bismo slali igrače na teren da lome noseve, kao Ros Peri prošle nedelje, ili da fudbaleri idu na operacije, a da niko ne može da bude promovisan u viši rang, niti da ispadne. Možda budemo imali zimsku pauzu do avgusta. Ne vidim poentu igranja besmislenih utakmica“, istakao je Grin.

„U kojoj ligi je moguće da osvojiš takmičenje i onda sledeće sezone igraš protiv istih timova. To je besmisleno“, dodao je on.

Glazgov Rendžers i njihov najveći rival Seltik već godinama pokušavaju da odu iz škotskog fudbala u engleski, ali to se još nije dogodilo.

Rendžers, jedan od najvećih svetskih klubova, pred početak sezone je bankrotirao i prebačen je u četvrti rang škotskog takmičenja, u kojem je ubedljivo prvi na polusezoni, sa 17 bodova više od drugoplasiranog.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.