Benites ne okrivljuje Ivanovića za poraz u Liga kupu

Čelsi je sinoć na svom Stamford Bridžu izgubio od Svonsija sa 0:2, u prvoj polufinalnoj utakmici Liga kupa. Gosti su oba gola postigli posle grešaka srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića, a strelci su bili Miču i Deni Grejem.

Benites je rekao da Branislav Ivanović nije jedini krivac za poraz.

"Napravili smo dve greške i platili zbog toga. Svaki igrač greši, takve stvari se dešavaju, a mi moramo da nastavimo dalje i okrenemo se revanšu. Imaju veliku prednost, ali idemo tamo da što pre postignemo gol i onda se vraćamo u igru", rekao je Benites, preneo je Bi-Bi-Si.

"Plavci" su sinoć imali 24 udarca na gol, od kojih samo osam u okvir gola, ali nisu uspeli da zatresu mrežu Svonsija. Sa druge strane, Svonsi je pet puta šutnuo na protivnički gol.

"Tokom utakmice je bilo mnogo dobrih stvari, ali u fudbalu morate da iskoristite svoje šanse. Da odigramo 10 ovakvih utakmica, možda bismo pobedili devet puta", dodao je španski trener.

Benites je rekao da je nezadovoljan sudijskom odlukom pošto je u zaustavnom vremenu, zbog navodnog ofsajda, poništen gol koji je postigao Demba Ba, ali i zbog toga što je Senegalac dobio žuti karton jer je pokušao da iznudi penal.

"On je bio u liniji, tako da je trebalo priznati gol. A penal? To nije bilo za žuti karton, a odluka zavisi od sudijskog uverenja", rekao je Benites.

Beta

Pogledajte još