Četiri odbornice Demokratske stranke prešle u SNS!

Odlukom četiri odbornice Demokratske stranke da pređu u redove Srpske napredne stranke danas je promenjena vlast u Skupštini opštine Despotovac, što su demokrate propratile optužbama za potkupljivanje odbornika, dok je iz tabora naprednjaka to demantovano.

Na današnjoj vanrednoj sednici lokalnog parlamenta za novog predsednika opštine izabran je socijalista Dejan Nenadović, a za predsednika Skupštine opštine naprednjak Vlada Milošević.

Promenu vlasti omogućile su četiri odbornice DS koje su prešle u tabor naprednjaka, a njihove dojučerašnje stranačke kolege su navele da je u pitanju potkupljivanje odbornica, što je demantovano iz SNS.

Predsednik Opštinskog odbora DS Bratislav Trifunović rekao je Tanjugu da je DS na na majskim izborima osvojila 23 od 45 odborničkih mesta i da je na vlasti bila u koaliciji sa URS, koja ima tri odbornika.

"Naši oponenti su kupili četiri odbornika DS",
rekao je Trifunović i dodao da za jednu odbornicu zna da su ona i njen brat zaposleni nakon odlaska iz DS.

Uz podsećanje da je DS na čelu te opštine od 2008. godine, Trifunović je naveo da novu vlast čine SNS, koja ima devet odbornika, a kojoj su se pridružile i četiri odbornice DS, zatim NS, DS S, SPS i PUPS, sa po dva odbornika, i jedan odbornik JS.

Novoizabrani predsednik lokalnog parlamenta rekao je Tanjugu da su odbornice DS prešle u SNS, jer su shvatile da je napredak Despotovca jedino moguć uz stranke koje čine vlast na republičkom nivou.

(Tanjug)

Pogledajte još