Internet osvetnik: Pomoću aplikacije locirao ukradeni iPhone i pretukao lopova (VIDEO)

Nakon što je Kenetu Šmidgalu iz San Dijega ukraden iPhone, on je odlučio da stvar ne zaboravi tek tako, već da sa prijateljem Gregom Torkelsonom uzme pravdu u svoje ruke. Pomoću aplikacije "Find My iPhone", momci su locirali mobilni telefon, a potom i otišli kod lopova da se s njim obračunaju. Kako to danas obično biva, sve su zabeležili kamerom, a njihov video je odmah postao viralni hit.

- Želeli smo da vratimo mobilni. A kada tragate za lopovom, bude tu i adrenalina - kaže Torkelson koga, zajedno sa Šmigdalom, mnogi optužuju da je ipak preterao.

- Zaista ne mislim da je u redu da se tučemo zbog mobilnog, ali u jednom trenutku morate da stanete u svoju odbranu i kažete: "Ovo su moje stvari i neću da dopustim da lopovi prolaze nekažnjeno" - kaže u svoju odbranu Šmidgal.

Na mestu obračuna se našao i policajac koji je priveo lopova osumnjičenog za još nekoliko krađa. Ipak, policija još uvek nije potvrdila ovo hapšenje zbog čega se na Internetu priča da je ceo video zapravo nameštaljka. Mada, kao što ćete videti u nastavku, sve deluje vrlo realno...

Pogledajte još