Portland posle preokreta pobedio Majami

Majami je uglavnom vodio, a u poslednjoj četvrtini je imao i 12 poena prednosti, ali je Portland, predvođen Nikolom Batumom i velikim pogocima Veslija Metjuza, došao do preokreta.

Metjuz je sa šest uzastopnih poena u poslednjem minutu doneo Portlandu vođstvo od 91:90, a onda je Lamarkus Oldridž pogodio još jedno slobodno bacanje za konačan rezultat. Mario Čalmers je imao poslednji šut za Majami, ali je promašio.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Batum sa 28 poena, dok je Oldridž završio utakmicu sa 20 poena i 15 skokova. Metjuz je zabeležio 18 poena.

Majami je pretrpeo i peti poraz u poslednjih osam utakmica, ali je i dalje u vrhu Istočne konferencije. Najefikasniji u sinoćnoj utakmici bio je Kris Boš sa 29 poena, dok je Dvejn Vejd postigao 18. Prva zvezda tima Lebron Džejms zadržan je na 15 poena, tako da je prvi put još od prošle sezone postigao manje od 20.

Dalas je u gostima posle produžetka pobedio Sakramento sa 117:112. Ekipu su predvodili O-Džej Mejo sa 24 poena i 10 skokova, i Vins Karter sa 23. Maveriksi su uspeli da nadoknade 17 poena prednosti rivala.

Najefikasniji u Sakramentu bio je Demarkus Kazins sa 29 poena.

Indijana je kod kuće pobedila Njujork sa 81:76 i tako zabeležila 12 trijumf u poslednjih 15 utakmica. Pejsersi su ranije pobedili i Majami, drugog lidera Istoka i tako potvrdili da imaju visoke ambicije za plej-of.

Njujork je igrao bez suspendovanog prvog strelca tima, Karmela Entonija.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pol Džordž sa 25 poena, dok je Njujork predvodio Džej Ar Smit sa 25.

Beta

Pogledajte još