Vujošević: Čeka nas teška utakmica u Širokom

"Čeka nas jedna ozbiljna utakmica, veoma teška, s obzirom da Širokiima pravi domaći teren. Na nama je da uložimo maksimum koncentracijei da nivo kvaliteta koji imamo dovedemo u funkciju, da utakmicu odnjenog početka iskontrolišemo na najbolji mogući način i dapobedimo. Ne treba da pričamo o tome koliko je bitno da zabeležimopobedu, zbog svega onoga što nas čeka u nastavku šampionata uokviru Jadranske lige", rekao je Vujošević za klupski sajt.

On je rekao da kapiten Vladimir Lučić sigurno neće igrati zbogpovrede koju je dobio na utakmici sa Cibonom, dok su svi ostali"zdravi i maksimalno motivisani".

Široki je posle 16 kola na pretposlednjem mestu regionalnogtakmičenja sa pet pobeda i 11 poraza.

"Sama činjenica da je Široki višegodišnji šampion BiH iposlednjih nekoliko sezona sa značajnom ulogom u okviru Jadranskelige dobar je pokazatelj da igramo protiv ekipe koja ima svojodređeni kvalitet i čija pozicija na kojoj se trenutno nalazeobjektivno ne odgovara kvalitetu koji poseduju", kazao je Vujošević.

Trener crno-belih da stranci koji su pojačali Široki, DžonatonDžons i Rašuon Frimen, dali dodatni kvalitet timu posle odlaskanajboljeg igrača Darka Planinića u Makabi.

"Oni su u odnosu na prvi deo sezone izmenili sastav. Otišao je njihovnajbolji igrač Planinić, što je dobra ilustracija koliko onikvalitetno rade sa mladim igračima. Međutim, oni su iskoristili tumogućnost i doveli su dvojicu veoma kvalitetnih stranaca, na pozicijiplejmejkera i na poziciji četiri i pet, a oni su dali dodatnikvalitet timu koji je igrao u prvom delu sezone", kazao je on.

Partizan će gostovati Širokom sutra od 19.00.

Beta

Pogledajte još