Obustavljen postupak protiv Srba uhapšenih u Gračanici na Božić

Advokat uhapšenih Srba Dejan A. Vasić. rekao je i da još nije dobio zvanično obrazloženje za presudu, jer se čeka njen prevod na srpski jezik.

Vasić je rekao da pretpostavlja da je odluka doneta na osnovu činjeničnog stanja koje, kako je rekao, ukazuje na to da se desetorica mladića iz Leposavića nisu ponašala na način štetan po društvo.

Desetoro Srba sa severa Kosova na Božić su uhapšena zbog remećenja javnog reda i mira i nepoštovanja naredbe kosovske policije u vreme posete Kosovu direktora Kancelarije za KiM Aleksandra Vulina.

Oni su 8. januara pušteni iz policijskog pritvora u Prištini.

Mladići koji su oslobođeni odgovornosti danas, izjavili su da su pretučeni u pritvoru što je kosovska policija demantovala, a zatim zatražila hitnu istragu o tom slučaju.

Darko Vlasaj i Darko Trbuljevac su zatražili pomoć u bolnici u severnom delu Kosovske Mitrovice, a juče su primljeni na lečenje na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Jedan od privedenih mladića, Branko Milojević, rekao je da su ih pripadnici specijalnih jedinica KPS (ROSU) tukli u zgradi policije i suda, ali i tokom prevoza.

(Tanjug)

Pogledajte još