Dačić: Kontakt Šarića sa nekim od ministara je smišljena laž

"Takva infomacija mi još nije dostalvjna ni u saradnji sa stranim službama. Niko mi nije potvrdio da takva informacija postoji, a danas sam razgovarao sa svima, uključijući i šefa Biroa za koordinaciju službi i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i mislim da je to teza koja treba da ruši kredibilitet vlade", rekao je Dačić u dnevniku televizije "Pink".

On je ukazao da sam razgovor Darka Šarića i nekog ministra ne bi bio krivično delo, ali da bi bio - tok razgovora koji bi ukazivao na to da je Šarić nekome komandovao.
"To je za mene apsolutno neprihvatljivo i taj neko bi ne samo morao da bude smenjen, već i uhapšen. Svakako da vlada ne može da opstane ako u njoj postoji neko ko štiti bilo kog pripadnika nekog organizovanog kriminalnog klana i oko toga postoji puno jedinstvo", naglasio je premijer.

On je podsetio da je više puta razgovarao sa partnetrskom službom koja je sa srpskim službama radila u akciji "Balkanski ratnik", uključujući i Američku agenciju za borbu protiv narkotika.
"Na moj poziv, Mišel Leonhart, direktor DEA, boravila je u poseti Srbiji prošle godine, imali smo sjajne razgvoore i naša saradanja je na izvanrednom nivou. Ove informacije imaju za cilj da se stalno traže neki razlozi zbog kojih bi vlada pala", ocenio je Dačić.

(Tanjug)

Pogledajte još