Državljanin Kosova i Metohije silovao trudnu Italijanku u Bergamu

Državljanin Kosova i Metohije V. R. (35) uhapšen je u Bergamu zbog sumnje da je silovao trudnu Italijanku, prenose strani mediji. Nesrećna devojka vraćala se iz provoda kada ju je V. R. presreo i obljubio.

Zahvaljujući sigurnosnim kamerama je uhvaćen, ali se u policiji branio ćutanjem. Određen mu je pritvor, a italijanska policiji skuplja nove detalje ovog monstruoznog slučaja.

- Uhapšeni je s Kosova i ima boravište u Italiji. Oženjen je i otac dvoje dece. Policija ga je uhapsila na parkingu gde se odigralo silovanje i gde je parkirao automobil, budući da stanuje u blizini. Policijska ekipa vrlo brzo je identifikovala silovatelja, čije ime nisu rekli zbog istrage - pišu italijanski mediji.

Stanovnici Bergama su u neverici zbog silovanja koje se dogodilo u jednom od najprometnijih delova grada i prilično bezbednom. Opštinske vlasti u Bergamu su juče organizovale šetnju u znak protesta protiv nasilja i u znak solidarnosti sa žrtvom. Flaše, čaše, čak i barska stolica, bačeni su tokom noći posle hapšenja na kuću silovatelja, ispred koje se okupila poveća grupa mladića, pripadnika Ultrasa. Policija je intervenisala zatvorivši ulicu i tako sprečila da ne dođe do linčovanja.

Već sutradan po učinjenom zločinu, zahvaljujući opisu automobila i napasnika koji je dala žrtva, i na osnovu snimaka bezbednosnih kamera, istražitelji su preko tablica došli do njegovog imena.

Devojka koja je nekoliko nedelja u drugom stanju izašla je iz bara i krenula ka svom automobilu na parkingu koji jeste malo izolovan, ali se nalazi na nekoliko desetina metara od stambenih zgrada.

V. R. nije želeo da odgovara na pitanja policije i smešten je u kućni pritvor.

Izvor: Alo!

Pogledajte još