Đoković: Još je rano pričati o tituli

"Zadovoljan sam, dobro sam igrao za prvo kolo... Treba da popravim još neke stvari i da budem malo oštriji na terenu. Ali, očekivano je da u prvom meču ne budete sto odsto na terenu. Pokušavam, ali biće bolje kako turnir bude odmicao. Nadam se u istom ritmu", rekao je Đoković novinarima u Melburnu.

Đoković je u prvom kolu pobedio Francuza Pol-Anri Matjea u tri seta, 6:2, 6:4, 7:5.

"Osetio sam da sam kontrolisao meč u prva dva seta, a onda je on zaigrao bolje i baš dobro pogađao loptu sa obe strane osnovne linije. Mislim da je servirao vrlo precizno i zaista dobro. Bilo je teško napraviti brejk, ali sam u 11. gemu imao nekoliko dobrih udaraca i dobrih poena i uspeo sam da prođem u tri seta", rekao je Đoković.

Srpski teniser je rekao da nije razmišljao o sledećem protivniku, Rajanu Harisonu iz SAD.

"Nisam razmišljao o drugom kolu, koncentrisao sam se na prvi meč. Bio sam predan od početka zbog kvaliteta mog protivnika, koji je bio u prvih 20 na ATP listi, a igrao je i finale Dejvis kupa. Harison je jedan od mladih talenata koji dobro igraju poslednjih godina. Voli da igra na tvrdim podlogama i ima jak servis. Igrali smo ranije na različitim podlogama. Znam šta treba da se radi da bi se pobedio", rekao je Đoković.

Novinarima je rekao i da mu svako istorijsko dostignuće mnogo znači, pa tako i mogućnost da treći put uzastopno osvoji Australijan open, kao prvi igrač u modernoj eri.

"Svako dostignuće, naročito istorijsko, mi mnogo znači. Volim ovaj sport, on je moj život od kada sam imao četiri godine... Nije stvar u pobeđivanju ili gubljenju, stvar je u tome da se bude strastven u onome što se radi. Dok god je tako, biću radostan da igram... Videćemo dokle ću da dođem. No, još je rano pričati o tituli, jer ima mnogo kandidata za nju", rekao je Đoković.

Beta

Pogledajte još