O čemu sve treba da vodite računa kada kupujete cipele

1. Što kasnije - to bolje

S obzirom na to da naše noge (i stopala) do kraja radnog dana obavezno oteknu, cipele će vam, ako ih kupujete ujutro, do večeri verovatno biti pretesne. Stoga je kasni šoping najbolja opcija kad su cipele u pitanju.

2. Promene su neminovne

Trudnoća, debljanje i godine mogu uzrokovati produživanje i proširivanje stopala. Do promena može doći i na njihovom luku. Ako je jedno stopalo duže od drugog, kupite cipele u veličini onog dužeg.

3. Svakako ih isprobajte!

Veličina cipela može varirati od proizvođača do proizvođača! Razlike su moguće čak i unutar iste marke. Stoga zamolite prodavača da vam, osim vaše veličine, donese i par cipela pola broja veći i/ili manji.

4. Ponesite i odeću

Ako kupujete cipele za određenu haljinu ili pantalone, svakako ponesite spomenute komade sa sobom da biste odmah videli ceo outfit. Ako kupujete štikle, svakako ponesite i najlonke. Cipele nikada nemojte isprobavati na čarape koje u datom trenutku nećete nositi.

5. Sledite intuiciju i dobar osećaj

Ako se u nekim cipelama ne osećate dobro (ma koliko one lepe bile) nemojte ih kupiti! Pravi par ćete prepoznati čim ga obujete. One će vam savršeno pristajati i u njima ćete se osećati kao da hodate po oblacima. Ako vam cipele stvaraju čak i najmanju neprijatnost – odmah odustanite od kupovine. U njima ćete provesti veći deo dana pa one pre svega moraju biti udobne i funkcionalne.

(Smedia)

Pogledajte još