Kimiko Date majka za teniserke

Kimiko Date se pre desetak godina kad je prešla 30 godina "teniski penzionisala" ali nije mogla dugo da izdrži i kada se približila četrdesetim vratile se na teren među profesionalne teniserke i od tada ima dosta uspeha i redovno igra na najvećim svetskim teniskim turnirima. Do sada je osvojila 22 turnira i preko tri miliona dolara.

Omalena japanaka 163 visoka i 53 kilograma prvi put je igrala na Otvorenom prvenstu Australije 1990. godine kada se mnoge igračice niu ni rodile.

Većinu poznatih teniserki, rođenih u poslednjoj deceniji 20. veka, kojima bi po godinama mogla da bude majka Date-Krumm na jakim turnirima borbenošću, trčanjem, i upornošću pobeđuje.

"Nikada teniserke ne pitam za njihove godine, već ih pitam koliko godina ti ima majka", šali se skromna Date-Krumm, dodajući "zamislite jedna igračica mi je nedavno rekla da joj majka ima 37 godina".

Japanska veteranka retko propušta turnire i velikim brojem mečeva održava plasman među najboljih 100 teniserki sveta, koje dobijaju direktne pozive za Grand slem turnire

"Tenis me čini mladom, daje mi snagu, bez tenisa ne mogu", kaže Date-Kruumm koja ne najavljuje povlačenje i odmor od napornih treniskih turnira, već naprotiv tvrdi da nije u formi u kakvoj bi želela da bude.

"Godine nisu važne, one su za mene samo broj, važno je da sam na teniskim terenima, i sad u tenisu uživam, želim da mečevi budu uzbudljivi, da bude lepih poena i da mečevi traju što duže",
kaže uoči ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije Kimiko Date-Krumm,

U prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije Date-Krumm igra protiv takođe veteranke Nađe Petrove iz Rusije, od koje međutim starija 11 godina.

Beta

Pogledajte još