Rukometaši Srbije nadigrali Beloruse

Srbija je ovom pobedom obezbedila plasman u naredni fazu takmičenja.

U reprezentaciji Srbije istakli su se Ivan Nikčević, Petar Nenadić i Marko Vujin sa pet golova, dok je Momir Ilić postigao četiri.

U ekipi Belorusije najbolji je bio Sergej Rutenka sa 11 golova, dodao je Šilovič dodao četiri.

Srbija je slabije otvorila utakmicu, pa je Belorusija na početku imala prednost od dva gola (3:5), a priključak su zadržali krilni igrači srpskog nacionalnog tima, Rajko Prodanović i Ivan Nikčević, koji su postigli prvih pet golova za "orlove".

Srbija je do prve osetne prednosti došla u 21. minutu prvog poluvremena (15:10), kad su bekovi Petar Nenadić i Ivan Stanković odlično šutirali sa distance.

Kapiten Momir Ilić je svojim četvrtim golom, a 20 "orlova", u završnici prvog dela meča, krunisao dobru igru Srbije i odveo na zasluženi odmor.

Sergej Rutenka je u drugom poluvremenu pokušavao da održi priključak svog nacionalnog tima za Srbijom, ali "orlovi" su nastavili u istom ritmu.

U drugom poluvremenu Srbiju je predvodio Vujin, koji je postigao pet golova, a odličnu igru prikazao je i mladi Nemanja Ilić koji se tri puta upisao u listu strelaca.

Golman Ivan Gajić u drugom delu meča bio je dobar na golu Srbije, a sa druge strane, Vitali Čerepenko u par navrata sprečio je da "orlovi" steknu veću prednost.

Srbija je sredinom drugog dela imala prednost od 10 golova (28:18), ali je Belorusija u završnici meča uspela da se priblizi na minus pet (33:28).

"Orlovi" u Grupi C zauzimaju drugo mesto sa dve pobede iz dva meča, kao i Slovenija koja je prva zbog bolje gol razlike.

Srbija će svoj naredni meč na Svetskom prvenstvu u Španiji igrati sutra od 18.00 kada će se sastati sa Saudijskom Arabijom.

Beta

Pogledajte još