Savović: Galatasaraj "pada" u Pioniru!

"Naš cilj je da pokušamo da dobijemo sve duele druge faze kod kuće, a da na strani uz trijumf u Nemačkoj, eventualno iznenadimo u Kazanju ili Istanbulu. Verujem da ćemo protiv turskog tima prikazati igru visokog ritma i da ćemo u jednoj fantastičnoj atmosferi pokušati da dođemo do trijumfa", rekao je Savović.

Od početka sezone Savović je najkorisniji igrač Zvezde, a sa dobrim partijama nastavio je i u poslednjih 10 dana, u pobedama nad Olimpijom, Ulmom i Cedevitom.

"Bitno je da smo pobednički niz nastavili i u 2013. godini i da sada razmišljamo kako da ga što duže održimo u životu. Mečevi protiv Olimpije, Ulma i Cedevite doneli su nam još više samopouzdanja i veliki kvalitet koji neosporno posedujemo kao ekipa", dodao je Savović.

Krilni centar Zvezde odlično poznaje Galatasaraj, pošto je prošle sezone branio boje turskog kluba.

"U Galatasaraju sam proveo predivnih šest meseci. Iskustvo igranja u Evroligi i turskom šampionatu mi je pomoglo da sazrim kao igrač i dođem do velikog samopouzdanja. Tim se dosta izmenio od prošlog leta. Trener Mahmuti, Gordon i Šip su otišli u Efes, Ačik i Ozer u Bešiktaš, nema Šamperta, Andrića, ali i pored svega toga napravljen je izuzetno kvalitetan tim koji ima evroligaški kvalitet. Tu su Karlos Arojo, kao poslednje veliko pojačanje, Mačvan, Hokins, Endong, Gordon, Arslan. Imaćemo težak posao, ali verujem u naš kvalitet", zaključio je Savović.

Utakmica Crvena zvezda - Galatasaraj igra se sutra od 19.30 u Pioniru.

(Tanjug)

Pogledajte još