Teroristički napad u Siriji: 82 poginula, više od 160 ranjeno na univerzitetu

"Prema postojećim podacima, poginula su najmanje 82 čoveka, a više od 160 je ranjeno u terorističkom napadu čija su meta bili studenti prvog dana ispitnog roka na univerzitetu u Alepu", rekao je guverner provincije Alepo Mohamed Vahid Akad za AFP.

Isto je potvrdio i jedan lekar na Univerzitetskoj klinici u Alepu, a studenti su postavili na Internet snimke na kojima se vide preživeli koji beže u zgradu kampusa, dok ispred zgrade leže tela poginulih.

Pored studenata, u kampusu boravi još oko 30.000 ljudi koji su napustili svoje domove u delovima grada u kojima se vode žestoke borbe od jula prošle godine.

Državni mediji su javili da su "teroristi" ispalili dve rakete na univerzitetski kompleks.

Univerzitet u Alepu se nalazi u kvartu koji je pod kontrolom sirijske vojske, dok su drugi delovi grada od jula 2012. pod kontrolom pobunjenika.

Za sada nema pouzdanih informacija o uzrocima eksplozije.

Dok pobunjenici tvrde da je reč o vazdušnom napadu vojnih aviona, sirijska vojska navodi da su pobunjenici ispalili raketu vazduh-zemlja koja je eksplodirala u okviru univerziteta.

Alepo, drugi po veličini grad u Siriji i nekadašnji ekonomski centar zemlje, već mesecima je poprište žestokih sukoba između pobunjenika i snaga predsednika Bašara al-Asada.

Pogledajte još