Alpinisti spasili bebu pitbula zarobljenu u stanu

Preslatkog pitbula Iliju, gazdarica Iva ostavila je sinoć samog, na svega nekoliko minuta, kako bi otišla do prodavnice. Međutim, kada se vratila i pokušala da otključa vrata, shvatila je da nešto nije u redu. Sa druge strane bio je uplašeni Ilija koji je konstantno skakao na bravu.

(old_image)

"Osetila sam se tako nemoćno. Pokušavala sam na silu da otvorim vrata, ali nije uspevalo. Onda sam shvatila da je najverovatnije u igri skočio na „leptir“ ključ i zaključao se iznutra", rekala nam je Iva.

Tada se setila prijatelja, koji se bave alpinističkim penjanjem, a koji „priskakanje“ u pomoć nikada ne bi odbili.

(old_image)

Ubrzo su Jovan Saković Jojo i Marko Radanović Organ, stigli su do zgrade u naselju Braće Jerković kako bi još jednom pomogli životinji u nevolji.

Bravu je bilo nemoguće obiti, pa je jedini način bio da se preko krova, ova dva hrabra mladića, pomoću alpinističkih užadi, spuste do kuhinjskog prozora, razbiju staklo, uđu u stan i oslobode malog Iliju.

(old_image)

Tako je i bilo.

(old_image)

Oko 22 sata, uplašeni mališa, nakon nekoliko sati, ponovo je video lice svoje gazdarice Ive.

"Kada nas je Iva pozvala u pomoć, bez premišljanja smo krenuli. Možda nije čovek u pitanju, ali živo biće je bilo u nevolji, pa nismo oklevali ni sekunde"
, rekao je Jovan, koji je kao i njegov prijatelj Marko, veštine alpinističkog penjanja savladao kao višegodišnji pripadnik Gorske službe spasavanja.

(old_image)
Jovan Saković Jojo i Marko Radanović Organ sa Ilijom

Ilija se nakon prave male drame, iskreno radovao svojim spasiocima, srećno mahao repom i zahvalno se mazio, neodvajajući se od njih.

Kada su ovi momci u pitanju, ovo nije prvo alpinističko priticanje u pomoć kako bi se pomoglo životinji. Ipak, uvek je to bio odazov na poziv prijatelja, jer naši sigrađani nemaju broj koji bi mogli da pozovu kada se njihov ili napušteni ljubimac nađe u nevolji sličnoj ovoj.

"Kada sam u okviru penjačke obuke Gorske službe spasavanja savladavao ove veštine, ni sanjao nisam da ću upravo pomoću njih moći da pomognem i ovim divnim bićima. Smatram da ovo nikako ne sme biti primer isključivo dobre volje i poznanstva, već da bi trebalo da postoji nadležna služba kojoj bi sugrađani mogli da se obrate"
, rekao je Marko Radanović Organ.

(old_image)

Sinoć je ova beogradska drama imala srećan kraj, a vi povedite računa jer se svakome može desiti isto.

(Životinje.rs)

Pogledajte još