Kad su muškarci kavaljeri žene su sumnjičave

Lepo ponašanje danas budi sumnju, pokazalo je istraživanje nedavno sprovedeno u Velikoj Britaniji. Rezultati su pokazali da žene postaju vrlo oprezne ako je muškarac pažljiv i ljubazan, pa čak 89 odsto njih ne bi prihvatilo pomoć pri, recimo, nošenju kesa iz kupovine.

Psiholozi su zaključili da su žene postale sumnjičave jer su u današnje vreme kavaljeri toliko retki.

Nelagodnost stvaraju i postupci koji bi trebalo da budu uobičajeni, recimo, kada muškarac pridrži devojci vrata, ili joj ponudi svoj kaput ako joj je hladno. Ovi tradicionalni "viteški" postupci u današnje vreme su toliko retki da se žene odmah zabrinu da tu nisu "čista posla".

Devojke više ne maštaju o princu, već žele da budu samostalne i nezavisne, i u skladu sa tim i standardi su se promenili, pa je 82 odsto žena koje su učestvovale u anketi izjavilo da insistira na zajedničkom plaćanju računa na prvom sastanku, a čak 52 odsto ispitanica insistira da samostalno plati ceo iznos, piše "Dejli mejl".

Rezultati su pokazali i da nema nikakve svrhe nuditi dami pomoć, jer 89 odsto žena ne bi prihvatilo da im muškarac pomogne ako nose teške kese iz prodavnice, recimo. Romantičan gest kad muškarac ogrće devojku svojim sakoom jer je hladno ima smisla još samo na filmu: u stvarnosti bi se 78% žena radije smrzavalo nego prihvatilo takvu ljubaznost.

Izgleda da smo zaboravili da ljudi mogu da budu ljubazni i lepo vaspitani bez "zadnjih namera"...

Pogledajte još