Hrvatska će pomoći Srbiji na putu ka EU

0

U Beogradu su se danas prvi put sastali novi premijeri Srbije i Hrvatske – Ivica Dačić i Zoran Milanović. U Palati Srbija u Beogradu održan je sastanak u četiri oka premijera Srbije i Hrvatske Ivice Dačića i Zorana Milanovića, nakon čega je organizovan zajednički ručak. Saradnja Srbije i Hrvatske je ključna za stabilnost u regionu, smatraju predsednici dveju Vlada.

Hrvatski premijer ocenio je da će Srbija imati teži put u EU od Hrvatske i pozvao je Srbiju da se obrati za pomoć, istakavši da će „Hrvatska biti fer„, javlja Tanjug.

Ovo je prvi susret dvojice premijera. Do posete je došlo na inicijativu Milanovića, koji je u Beogradu od srpskih zvaničnika razgovarao samo sa Dačićem.

Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je posle susreta sa hrvatskim kolegom da je neophodno da dođe do otopljenja u odnosima Srbije i Hrvatske, jer su ti odnosi ključni za stabilnost čitavog regiona.

Radnom ručku je, kako je Tanjugu potvrđeno u Birou za komunikacije Vlade Srbije, prisustvovao potpredsednik vlade Rasim Ljajić i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić sa srpske, a sa hrvatske strane zamenik ministra inostranih poslova Joško Klisović.

Susret premijera Srbije i Hrvatske pratilo je oko 150 akreditovanih novinara, snimatelja i fotoreportera dve države.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.