Košarkaši Zvezde poraženi od Galatasaraja

To je prvi poraz crveno-belih, nakon što su prethodno kao gosti trijumfovali nad ekipom nemačkog Ulma (100:95), dok je Galatasaraj zabeležio prvu pobedu.

U ispunjenog dvorani Pionir večerašnjoj utakmici prisustvovali su prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić i ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj. Pred 8.000 gledalaca, sudili su Hose Martin (Španija), Đanluka Matioli (Italija), Marijus Ciulina (Rumunija).

Crveno-beli nisu izdržali veliki pritisak i sačuvali hladnu glavu u krcatom Pioniru. Igra izabranika Vlade Vukoičića bila je bez jakog ritma kojim su do sada pobeđivali protivnike kako u Evropi, tako i regionalnoj Jadranskoj ligi.Mora se priznati da predstavnik Srbije večeras igrao protiv mnogo jače i ozbiljnije ekipe, sa velikim budžetom, pokrivene kako na spoljnoj, tako i unutrašnjoj liniji.

Galatasaraj je od početka susreta preuzeo inicijativu i bio u prednosti, a ključni detalj bio je početkom treće četvrtine kada su gosti serijom 12-4 došli do plus 15 (46:61).

Velike probleme domaćim bekovima zadavao je nezgodni Džamont Gordon. Levoruki Amerikanac je prolazio Nelsona i Rakočevića kako je hteo, a prvo poluvreme završio je sa 18 poena, uz samo jedan promašaj iz igre.

U nastavku meča razigrao se plejmejker sa NBA iskustvom Karlos Arojo, dok je visoki centar Ndong zagospodario reketom, tako da crveno-beli nisu imali nikakve šanse za preokret.

Narednu utakmicu u Last 16 fazi Evrokupa košarkaši Zvezde odigraće za sedam dana u Kazanju protiv Uniksa.

CRVENA ZVEZDA: Cvetković, Braun 10, Subotić 2, Rakočević 16, Lazić 5, Simonović, Milovanović, Savović 9, Katić 12, Radivojević 7, Nelson 13, Skot.

GALATASARAJ: Gordon 22, Korkmaz, Atsur, Sanli, Akjol, Aldemir, Ndong 15, Mačvan 10, Arojo 16, Arslan 10, Hokins 13, Dadli 3.

(Tanjug)

Pogledajte još