Zvezda ubedljivo poražena u prepunom Pioniru

Najefikasniji ekipi Zvezde bio je kapiten Igor Rakočević sa 16 poena, dok je Raško Katić dodao 12.

Kod gostiju istakao se Džemont Godrdon sa 22, a Karlos Arojo ubacio je 19.

Zvezdi je ovo prvi poraz u drugoj fazi takmičenja, dok je Galatasaraj u Beogradu došao do prvog trijufma.

U Grupi L na prvom mestu je Galatasaraj sa tri boda, odnosno jednom pobedom i jednim porazom, a prati ih Ulm, Uniks i Zvezda sa istim učinkom, ali slabijom koš razlikom.

Crveno-beli su slabo otvorili meč, pa su gosti iz Istanbula pred kraj prve deonice imali predonst od osam poena razlike (22:14), a Gordon je pri tom rezultatu imao isti učinak kao i cela ekipa beogradskog kluba.

Slaba odbrana Zvezde viđena je i u drugoj četvrtini, iako je domaća ekipa prišla na pola koša razlike (26:27), Galatasaraj je konsolidovao redove i na odmor otišao sa zasluženih sedam poena razlike (49:42).

Ekipa Vlade Vukoičića još slabije je ušla u treću četvrtinu, pošto su gosti napravili seriju od 10:0 i tako došli do plus 15 (46:91).

U poslednjoj četvrtini "crveno-beli" izgledali su potpuno demotivisani, a na sve to nadovezale su se serije grešaka u napadu i odbrani.

Gosti su u završnici utakmice imali plus 21 (70:91), nakon tehničke greške dosuđene Vukoičiću, ali je Zvezda uspela da umanji deficit na kraju meča.

Pre početka utakmice navijače u prepunom Pioniru pozdravili su vaterpolisti Crvene zvezde, koji su za vikend na Banjici osvojili Kup Srbije, pobedivši Partizan u finalu sa 9:8, nakon produžetaka.

Beta

Pogledajte još