Počeo da radi sa 11 godina, u 31. postao milioner

Tada verovatno nije ni sanjao da će već sa 20 godina imati sopstveni biznis, a da će sa 26 biti "težak" 200 miliona dolara.

Karp se rano zainteresovao za izradu internet stranica. Njegovo zanimanje i učenje odvijalo se tako velikom brzinom da je sa 14 godina već sam razvijao sajtove za lokalne firme.

"Bio sam vrlo samosvestan kad sam počeo da radim. Radio sam na projektima drugih ljudi. Bio sam sposoban da napravim neke jako kul internet stranice za neke ljude. I oni su bili zaista srećni što moraju da 'podnose' moj rad i što im neki klinac od 14 godina dolazi u firmu jedanput nedeljno. To me strašno plašilo. Ponekad sam tražio od oca da nazove i pretvara se da je ja jer sam ja i zvučao kao klinac", kazao je za CNBC.

Kad je John Maloney tražio osobu za tehničku podršku za UrbanBaby, iz Frederatora su za posao predložili Karpa. I mladić se dokazao! Toliko da su mu sa svega 17 godina dali i mali udeo u firmi.

Tako se uspeh ređao za uspehom. Poslednje što je Karp uradio je pokretanje platforme Tumblr zahvaljujući kojoj je i postao milioner.

B92.net

Pogledajte još