Koliko znate o seksu: Proverite svoje znanje!

Mitova o seksu ima koliko hoćete, a nedovoljno poznavanje nekih osnovnih principa ili podataka iz biologije mogu dovesti do neprijatne situacije, blama, ali i neželjene trudnoće ili polno prenosive bolesti. "Razbijamo" deset čestih mitova o seksu.

Ona ne može da zatrudni ako ima odnos tokom menstruacije

Greška! Žena može da zatrudni tokom određena 24 sata u mesecu, a spermatozoidi mogu da prežive do pet dana u ženskom telu. Možda ćete potrefiti baš jedan od tih dana, tako da seks tokom menstruacije nipošto nije isto što i seks bez rizika od neželjene trudnoće. Koristite sredstva za kontracepciju!

Samo žene doživljavaju višestruke orgazme
Oko 30 odsto žena ima višestruke orgazme, a samo desetak odsto ih ima redovno. Ali, to ne znači da samo lepši pol uživa u ovom produženom zadovoljstvu - i muškarci mogu više puta da dožive orgazam, bez da izgube erekciju. Ova pojava češća je kod mlađih muškaraca.

Metoda "vađenja" je bezbedna

Muškarci koji misle da mogu da imaju seks bez kondoma, sve dok ne ejakuliraju u svoju partnerku, grdno se varaju. I pre ejakulacije, penis luči tečnost koja sadrži spermatozoide. Ova "metoda kontracepcije" je kao ruski rulet, jer ne samo da rizikujete neželjenu trudnoću, već i prenošenje polnih bolesti.

Penis raste od masturbacije
Ne, ne raste. Zašto bi?

Žene ne vole da pružaju oralni seks
Nemojmo biti isključivi, ništa nije svojstveno samo jednom polu kada je u pitanju seks. Istina je da muškarci, prema istraživanjima, češće prijavljuju da uživaju u pružanju oralnog seksa partnerki, nego što to čine žene. Ako niste sigurni da li vaša partnerka voli da vam pruža oralni seks, postoji jedna jednostavna metoda da to saznate - pitajte je.

Hrana utiče na ukus sperme

Ne postoje tačni naučni podaci koji bi ovo dokazali ili opovrgli, ali postoje prijavljeni slučajevi u kojima ljudi smatraju da je izbacivanje namirnica kao što su crni ili beli luk, brokoli ili karfiol pomoglo da im seme ima ukus koji je partnerki "prihvatljiviji". Opet, sve je stvar ukusa.

Veličina je bitna
Ne može se univerzalno reći da sve žene vole veliki penis. Većina žena voli prosečnu dužinu, što bi bilo 12-15 centimetara u erekciji. I, da ponovimo po ko zna koji put, nije poenta u veličini čarobnog štapića, već u veštini mađioničara.

Tačka G ne postoji
Stručnjaci se godinama bave "mitskom" tačkom G, ali je dokazano da postoji "magično" mestašce, koje se nalazi oko pet centimetara unutar vagine, na frontalnoj strani. Krenite u potragu.

Neke žene nemaju klitoris
Svaka žena rađa se sa klitorisom. Neki su manji, neki veći, neki osetljiviji a neki manje osetljivi, ali klitoris je svakako tu.

Ako nije doživela orgazam, nije uživala
Verovali ili ne, samo polovina žena tokom odnosa doživi orgazam. Nekima je potrebna dodatna stimulacija, nekima ne, ali žene uživaju u brojnim aspektima seksa - penetraciji, maženju, stimulaciji - doživele orgazam ili ne.

Mondo

Pogledajte još