Vučić: Izmeniti zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije

Prvi potpredsednik Vlade je danas razgovarao sa vršiocem dužnosti direktora Agencije Tatjanom Babić, kao i Zoranom Stojiljkovićem i Slavkom Minićem iz te Agencije.

Oni su Vučiću ukazali na probleme koji su se javili prilikom rada na Nacrtu nove strategije za borbu protiv korupcije, navedeno je u saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije.

Vučić se saglasio da je Agencija organ koji ima značajnu ulogu u izradi strategije i podržao inicijativu za izmenu i dopunu Zakona o Agenciji koji su predstavnici Agencije najavili, navodeći da je suštinska uloga Agencije upravo prevencija korupcije.

Na sastanku u Vladi Srbije je takođe, bilo reči i o izmenama drugih zakona koje Agencija, u okviru svojih nadležnosti, primenjuje.

Vršilac dužnosti direktora Agencije Tatijana Babić rekla je ranije Tanjugu da Agencija, kao nezavisni državni organ koji nadzire sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije, smatra da treba da ima aktivno učešće u izradi tog dokumenta, koji je od strateškog značaja za državu.

Ona je podsetila da je Agencija uputila Ministarstvu pravde i državne uprave dopis u kome je navedeno šest minimalnih preporuka koje bi taj dokument morao da sadrži.

"Agencija će u svakom slučaju, imala ili ne aktivno učešće u izradi strategije, svoj posao raditi. Bilo kakva strategija da bude doneta nadziraćemo njeno sprovođenje", rekla je Babić.

Tanjug

Pogledajte još