Španski DJ: Moja bivša devojka je prijavila Gotovinu policiji!

Bivša devojka španskog DJ-a Luiza Toresa, kako otkriva 24sata.hr bila je direktorka hotela u kom je uhapšen general Ante Gotovina. Za "Večernji list", Tores priča da je bio sa njom kada je zvala policiju da prijavi nešto sumnjivo.

Hotel Bitacora, nakon hapšenja Gotovine, postao je popularan, pogotovo među hrvatskim turistima. Kako su otkrili u hotelu, turiste zanima gde je Gotovina sedeo, šta je jeo i pio, a čak naručuju isto vino kao i on. Pevačica Danijela Martinović je jedna od mnogih koja je išla da vidi gde je uhapšen Gotovina i kaže: "Srce mi je lupalo od uzbuđenja!".

- Bilo je 3 noću, ležali smo u krevetu kad je zazvonio telefon. Na recepciji su primetili falsifikovane i sumnjive dokumente i nazvali su moju devojku, Ona je nakon toga pozvala policiju - priča DJ koji trenutno pušta muziku na Svetskom prvenstvu u rukometu.

Sledeći dan počela je spektakularna akcija, u kojoj su tajni agenti na večeri uhapsili generala. Antu Gotovinu su na Tenerifima uhvatili 7. decembra 2005. nakon četiri i po godine provedenih u bekstvu. On i Hrvat iz Australije Jozo Grgić Jablan, koji su u hotelu boravili nekoliko dana u zasebnim sobama na prvom spratu, seli su da večeraju oko 21h, za sto broj 157. Uzeli su hranu sa švedskog stola, naručili vino "Marqués de Caceres" i razgovarali o predstojećim praznicima.

U isto vreme se nekoliko španskih agenata rasporedilo po celom hotelu. Tog popodneva su trojica agenata rezervisali sobe na istom spratu na kom su odseli Grgić i Gotovina. Za večerom su prišli generalu, stavili mu ruke na leđa i lisice i priveli ga. Gotovina se nije opirao hapšenju i nije bio naoružan.

(old_image)

Hapšenje je snimljeno videokamerom, a snimak je ubrzo preplavio hrvatske i svetske medije. Gotovinu su sutradan prebacili u Hag, u kojem je proveo sledećih sedam godina.

- Zbog mojih hrvatskih prijatelja, to je bio užasan trenutak za mene. A posebno sada, kada se zna da je on heroj - priča Tores, koji se na brojim sportskim priredbama, na kojima pušta muziku, sprijateljio i s hrvatskim sportistima kojima pušta Tompsona.

Dok je bio u pritvoru, Gotovini su stizale razglednica sa Tenerifa:

- Baš me razveselilo, dobijao sam stotine razglednica iz hotela Bitacora. Mnogi ljudi slali su mi razglednicu i naveli da su tražili smeštaj u "mojoj" sobi - rekao je Gotovina, a prenosi 24sata.hr.

Nakon oslobađajuće presude Gotovina je u svim intervjuima i javnim govorima isticao kako nikome ništa ne zamjera pa tako ni što je Hrvatska raspisala tjeralicu za njim.

Pogledajte još