Brazilac Eliomar prvo pojačanje Partizana

"Dobro je što sam došao u veliki klub. Pokušaću da se nametnem. Volim da igram na krilnoj poziciji i po levoj i desnoj strani", rekao je Eliomar na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Brazilac je s Partizanom potpisao ugovor na tri i po godine. Eliomar, koji će nositi dres s brojem 10, u jesenjem delu šampionata odigrao je 15 utakmica za Javor iz Ivanjice, postigao je sedam golova i imao četiri asistencije.

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je da su u klubu procenili da će Eliomar biti veliko pojačanje i dodao da će to "možda biti i jedino pojačanje" u zimskom prelaznom roku.

"Mi smo pratili Eliomarove igre, poseduje potencijal, a shodno njegovom stilu igre procenili smo da će biti veliko Partizanovo pojačanje", rekao je Tumbaković.

"On je došao u Ivanjicu jako mlad, tamo proveo pune četiri godine. Napredovao je iz godine u godinu i taj napredak ga je preporučio nama", rekao je Tumbaković i dodao da je njegov potencijal potreban crno-belima.

Tumbaković smatra da će dolazak 25-godišnjeg Brazilca u velikoj meri nadomestiti odlazak Nemanje Tomića, ali i unaprediti igru Partizana.

"Dres s brojem deset uglavnom nose igrači koji su nosioci igre i on je bio svestan te obaveze kada je uzimao broj", rekao je sportski direktor Partizana.

On je ponovio da je namera kluba da afirmiše svoju školu fudbala, što se videlo, kako je rekao, po selekciji igrača koji su otišli na pripreme na Taru.

Tumbaković je rekao da ne zna ko će napustiti klub, od čega će zavisiti eventualna pojačanja.

On je rekao da će u toku današnjeg dana završiti transferi Stefana Šćepovića i Sretena Sretenovića u južnokorejski Busan, a da je Partizan na najboljem putu da završi saradnju s Brazilcem Eduardom, koji će se vratiti u Sao Kaetano, klub iz kojeg je i došao u Humsku.

Beta

Pogledajte još